Om oss

Byn mitt i samhället är en vision om ett enklare boende i fin gemenskap, skapad av Karin Johansson. Visionen ska nu förpackas i en metod.

Karin Johansson är även grundare till Hållbart Byggnätverk, som sedan 2016 utforskar vilka utmaningar som behöver lösas för att skapa nya bostäder på landsbygden. Byggnätverkets rapport ”Nya bostäder på landsbygden” finns på byggklubben.se (i spalten till höger).

Byggnätverket är ett öppet och informellt samarbete mellan privatpersoner, fastighetsägare, företag och organisationer. Byggnätverket är inte en juridisk person. Vi har basen i Jämtlands län, Östersund, Krokom, Åre, Berg, Bräcke och Ragunda. Kärnan består i dag av ett 40-tal personer och hundratals personer har deltagit i seminarier, studiebesök och workshops. Alla aktiviteter sker i samarbeten med en eller fler arrangerande parter.

Vi finns även på webben: följ fb.com/byggnatverket för officiella event, och fb.com/groups/aktivhus.nu för nyhetsflöde om att bygga och bo hållbart. I nätverket ingår även Byggklubben som är en ideell förening och har en öppen arbetsgrupp: fb.com/groups/byggklubben